Özgür'ce Gay

gaymmagazine@gmail.com | gaymmagazine.blogspot.com

EKRANLARDAKİ “EŞCİNSEL” TABUSU

“Uyarlama” terimi daha bir sık duyulur oldu televizyonlarımızda. Öyle ki neredeyse haftanın her günü bir uyarlama diziye rastlamak mümkün. Ancak özellikle format uyarlamalarında göze çarpan konu cinsel eğilim perdesi. Umutsuz Ev Kadınları, Muck, Küçük Sırlar. Bu üç dizinin ortak paydası sadece uyarlama senaryoları değil; orjinal formatta yer alan eşcinsel karakterlerin yerli formatta bulunmaması !



Projelerin adaptasyonu yapılırken yayınlandığı coğrafyaya göre şekillendirilmesi normal elbette ki ancak belli bir tabu üzerinde söz birliğinde olmak dikkat çekici. Umutsuz Ev Kadınları ve Küçük Sırlarda bu karakterler fazla ön planda olmayan yan karakterler olsa da; Muck dizisinin uyarlandığı Glee’nin en büyük yıldızı şüphesiz eşcinsel Kurt karakteri. Peki yapımcılar bu konuyu desteklemeye ne kadar daha devam edecek ? Ya da bu tabuyu ortadan kaldırmak için destek verseler daha iyi olmaz mı ? Madem dizilerimiz hayatlarımıza göre şekilleniyor, madem yılbaşı, bayram gibi önemli günlerimize dizilerde aynı paralellikte rastlıyoruz, neden dizilerde eşcinsel karakterlere yer verilmiyor ?

Nedense en çok korktuğumuz konu cinsellik. Bu yüzden sevişme sahneleri en zor sahneler bizim için. Bu nedenle soruyoruz oyuncularımıza “Bu sahneyi çekerken zorlandınız mı ?” diye. Eşcinsel bulunmuyor hatta bilinmiyor bizim ülkemizde.

ODAK NOKTASI / ZENNE
Türkiye’de eşcinsel olmak teması üzerine kurulu hikayesi ile dikkat çeken “Zenne” Altın Portakal başta olmak üzere aldığı bir çok ödülle geçtiğimiz sene adından sıkça söz ettirdi. Böyle bir konuya değinmişken hazır film de vizyondayken görmenizi tavsiye ederim.

alıntı: medyatonik
link:http://www.medyatonik.com/ekranlardaki-escinsel-tabusu/

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Ana Sayfa

Hakkımda

İletişim

gaymmagazine@gmail.com