Özgür'ce Gay

gaymmagazine@gmail.com | gaymmagazine.blogspot.com

Eşcinsel "HAYVANlar"!

Hayvanlar dünyasının, eşcinsellere karşı biz insanlardan daha hoşgörülü olduğu şüphesiz.

TOPLADIĞIM BAZI EŞCİNSEL HAYVAN HABERLERİ :

Bugüne değin eşcinsel davranış gösteren 500'ün üzerinde tür saptanmıştır.Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, eşcinselliğin "doğuştan" olduğu hipotezini doğrulamaktadır.



Maymunlar, aralarındaki mücadeleleri çözmek için seksi kullanırlar; cinsellikle ilgili tabuları yoktur, yaş veya partner sayısını dert etmezler, yasak olan yalnızca anne ve oğul arasındaki birleşmedir.

Görünüşe göre bonoboların (pigme şempaze de olarak bilinen bir Afrika maymunu) neredeyse tamamı biseksüeldir.Çılgınca çiftleşirler ve sık sık aldıkları zevki ifade etmek için çığlık atarlar, özellikle dişilerin %66'sı eşcinsel ilişkide bulunurlar

Japon makak sürülerinde, dişiler birbirlerine güçlü bağlarla bağlanmışlardır ve çiftleşme döneminde geçici lezbiyen çiftler oluştururlar.Birbirleri arasında çiftleşmeyi canlandırırlar ve aldıkları zevki göstermek için kıkırdarlar.Erkek makaklar da eşcinselce davranırlar, ancak bunu çiftler arasında yapmazlar, tek gecelik ilişkileri yeğlerler. (Erkek ne de olsa! :P )

İnanılması güç de olsa, Amerikan bizonları arasında eşcinsel seks, heteroseksüel çiftleşmeden çok daha sıktır.Dişiler yalnızca kızışma dönemlerinde, yılda bir kez ilişkiye girerler, ancak boğalar, eşcinsel seksi bu süreçte gün içinde pek çok kez tekrarlarlar ve genç erkekler arasındaki çiftleşmelerin %55'ten fazlası erkek erkeğedir.

Yunuslarda da eşcinsellik görülür.Şişeburunlu erkek yunuslar, önemli bir eşcinsel dönemi tecrübe eden en bilinen ve en yaygın türdür.Erkekler aralarında oral seks yaparlar: bir yunus burnuyla diğerinin penisini ovuşturur, ayrıca birbirlerinin vücutlarını sertleşmiş penislerine sürterler.Eşcinsel ilişki aynı zamanda zürafalar arasında da yaygındır ve üzerlerine çıkmadan önce çiftler bir saat boyunca şefkatle boyunlarını okşarlar.

Erkek zürafaların %5'inin herhangi bir anda eşcinsel ilişkide bulunduğu gözlenmiştir.Kob antilopları, çiftleşme mevsiminde lezbiyen seksi saatte 2 kez (maşallah!) :) tecrübe ederler ve çiftleşme sırasındaki faaliyetlerinin %8'i eşcinseldir. Bir dişi, diğer dişinin arkasına yaklaşır önayağını kaldırarak çiftleşmeden önce ayakları arasındaki dişiye dokunur.

Avustrulya siyah kuğuları arasındaki eşcinsel çiftler, tüm çiftlerin %25'ini oluşturur ve çiftler arasındaki eşcinsellik yıllar boyunca sürer. Bu sürede, erkekler yumurtlamaları için bir dişiyi sahiplenebilir ama müstakbel babalar, kuluçkaya yatan dişiyi kovalarlar. Bazen homoseksüel çiftler heteroseksüel çiftlerin yumurtalarını çalarlar ve onları yuvalarından uzaklaştırırlar.

Morslar arasında eşcinselliğin gözlendiği bir dönem vardır. Erkekler 4 yaşına geldiklerinde cinsel olgunluğa erişirler ve o zamana dek, eşcinselliği aralarında tecrübe ederler. Daha yaşlı erkekler biseksüeldir, çiftleşme döneminde dişilerin üzerine çıkarlar ve yılın kalanında eşcinselliği tecrübe ederler. Vücutlarını birbirlerine sürterler, sarılırlar ve birlikte uyurlar.

Gri balinalarda eşcinselliği tecrübe eden orjiler (toplu seks) erkekler arasında yaygındır: 5'e yakın partner kayma hareketleri yapar, çevrelerinde dolaşır, su sıçratır ve penislerini birbirlerine sürterler.Ancak bilim adamlarını asıl şaşkına çeviren Güney Amerika dağlarındaki olağanüstü renkli bir kuş olan Gine kaya horozudur. Erkeklerin neredeyse % 40'ı eşcinseldir ve çok az bir erkek grup dişilerle çiftleşir.

Yabancı kaynaklardan derlenmiştir Homoseksüellik ve heteroseksüellik insanlar tarafından uydurulmuş yapay terimlerdir. Birçok canlı türü hermafrodittir (her iki cinsin üreme organına sahip canlı), pek çok deniz canlısının seks yaşamı bile yoktur, tek yaptıkları yumurta veya spermlerini denize fışkırtmaktır.

Pek çok kertenkele türünde, dişiler kendi kendilerini kopyalarlar

Ayrıca eşcinsel penguenlerle ilgili bir haberi sizle paylaşmak istedim

Belçika’nın Anvers kentindeki hayvanat bahçesinde eşcinsel penguenler himaye altına alındı BRÜKSEL - Avrupa’nın en büyük hayvanat bahçelerinden birinin bulunduğu Anvers’te, Flaman Eşcinseller Merkezi (Casa Rosa) tarafından yapılan açıklamada, eşcinsel hayvanların korunmasının önemine değinildi ve bu yönde yapılan çalışmalar anlatıldı.Anvers hayvanat bahçesi sözcüsü Ilse Seegers, basına yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesinde “birlikte yaşamayı tercih eden aynı cinsten bazı hayvanlar bulunduğunu”, bu durumda olan “dişi eşcinsel penguenlerin”, Casa Rosa tarafından himaye altına alındığını doğruladıSeegers, “birlikte yuva kuran dişi penguen çiftlerin, diğer normal çiftler gibi davrandıklarını, ancak çiftleşemediklerini” anlattı.Casa Rosa yetkilileri, eşcinsel penguenlerin İsveç, ABD ve Almanya’daki bazı hayvanat bahçelerinde de bulunduklarının tespit edildiğini, ilk himaye altına alınma eyleminin Anvers’te olduğunu bildirdi. Anvers hayvanat bahçesindeki “eşcinsel penguenlerin” yuvalarının önüne koyulan tabelada, bu hayvanların “Casa Rosa himayesinde” olduğu yazıldı.

Bu haberi okuduğumda anladım ki Belçika’da eşcinsel hayvanların Türkiye’de ki eşcinsellerden daha fazla saygı gördüğü oldu.

KAYNAK: robin'nin günlüğü

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Ana Sayfa

Hakkımda

İletişim

gaymmagazine@gmail.com