Özgür'ce Gay

gaymmagazine@gmail.com | gaymmagazine.blogspot.com

Sex Düşkünlüğü



Çoğu eşcinselin uzun süreli ilişkileri neden yürütemediği, tek gecelik sekslerin ve seks bağımlılığının esiri olduğu üzerine okuduğum en derinlikli yazılardan birisi geçen ay Kaos'da çıktı.

Freud’un, gey erkeklerin psikoseksüel gelişimlerine uyarlayacağım, görüşü şudur; bireyin tensel arzuları çevre tarafından onaylanmadığında, zihin seks ile sevgiyi/aşkı birbirinden ayrı tutacak bir yol bulmaktadır.

Eşcinsellerin, kur yapma sistemini inceden inceye geliştirmelerine izin verilmemiştir, çünkü böylesi bir sistem için gerekli olan kültürel ifade onları yok saymıştır- caddede birbirine göz kırpma, bir anda ilişkiye girmeye karar verme, eşcinsel ilişkilerin tüketilmesindeki hız: bütün bunlar yasaklamanın ürünüdürler...
Michel Foucault

Daha önce, ismini öğrenmekten başka bir şey olmaksızın, hemen orada seks yapabileceği güzel bir kadını bulabilmek umuduyla bir parkta saatlerce dolaşan ve gerçek aşkı aradığını söyleyen bir erkekle hiç karşılaşmadım.

Belki de kadınlar böyle bir ilişkiyi tercih ediyor olsa daha fazla erkek bunu yapabilirdi. Çalışmalarımda karşılaştığım gey erkekler arasında bu arayış/çark olgusu oldukça yaygındı ve çoğunlukla da büyük bir yıkımın/engellenmenin, karmaşanın ve utancın kaynağı oluyordu.

Freud, aşk ile seksin ayrı tutulmasından ‘Aşk Alanındaki Evrensel Aşağılama Eğilimi’ olarak söz eder. Tanımadıkları ya da saygı duymadıkları kadınlarla seks yapabilen, ama gündelik yaşamında karşılaştığı ve saygı duymaya devam etmesinin gerekli olduğu kadınlarla, özellikle de eşleriyle, seks yapmaktan kaçınan ya da onlarla ilişkilerinde iktidarsızlık sorunu yaşayan erkekler hakkında yazar.

alıntı

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Ana Sayfa

Hakkımda

İletişim

gaymmagazine@gmail.com